Víza do Ruska

 

Hlavní stránka
Pozvání
Konzuláty
Často kladené dotazy
Často kladené dotazy:
  1. Originál nebo kopie?
  2. Pozývací list + voucher?
  3. Datum příletu a odletu?
  4. Každý své vlastní pozvání?
  5. Tranzitní vízum?
  6. Dvouvstupní vizum?
  7. Pozvání z hotelu?
  8. Název a referenční číslo turistické organizace?
  9. Registrace?

Vaše další dotazy zodpovíme na e-mailu: info (zavináč) olympiatravel.cz


Měl bych zájem o vyřízení pozvání do Ruska, ale překvapuje mě, že toto pozvání posíláte pouze jako pdf nebo fax. Když mi pozvání vyřizoval kamarád, byl potřeba originál tohoto pozvání.

Originály jsou potřeba pro soukromá a služební pozvání, pro turistická stačí kopie.

Zpět nahoru

Chcem sa opytat na pozyvaci list do Ruskej Federacie, ktory je potrebne prilozit na ambasade k ziadosti o viza.  V pripade obcanov Slovenskej Republiky sa na turisticku cestu vyzaduje voucher (turisticky poukaz) a potvrdenie o prijati zahranicneho turistu z ruskeho hotela alebo CK, zaregistrovanej na ministerstve zahranicnych veci Ruskej Federacie.

Znamena to, ze vasa CK mi po zaplateni posle pozyvaci list, ktory bude Ruskej ambasade na Slovensku stacit na udelenie viz? Nie je uz potom potrebne ziadne ine potvrdenie (napr. z ruskeho hotela, pripadne voucher)?

Zasilame oba dokumenty (potvrzeni o prijeti i voucher). Dalsi potvrzeni uz nejsou potreba.

Zpět nahoru

Nevíme ještě přesný datum odletu ani příletu. Je možné požádat o pozvání a tedy i o víza na jeden měsíc a Rusko potom v tomto termínu navštívit cca na 1 týden?

Rusko můžete opravdu navštívit kdykoliv v době platnosti víza, pozvání Vám vystavíme na 30 dnů od zadaného data.

Zpět nahoru

Pokud jedeme ve dvou, potřebujeme každý své vlastní pozvání nebo lze použít jen jedno?

Každá osoba potřebuje vlastní pozvání.

Zpět nahoru

Na cestu potřebujeme vyřídit víza, postačila by tranzitní?

Tranzitní víza vystavuje konzulát podle předložených dokladů (plán cesty, letenky, jízdenky, ubytování v cílové zemi...) a vydání záleží ve velké míře na jejich posouzení. Doporučujeme se informovat přímo na ruském konzulátu.

Zpět nahoru

Potřeboval bych zajistit voucher pro turistické dvouvstupní vízum. Platí cena 800Kč/os. nebo je potřeba zaplatit každý vstup zvlášť?

Pro dvouvstupní vízum platí stejná cena jako pro jednovstupní, je tam však stále omezení celkové doby platnosti na 30 dnů.

Zpět nahoru

Mám ubytování zajištěné v hotelu. Potřebuji vůbec nějaké pozvání?

Ano, potřebujete. Některé hotely pozvání zasílají, většina však ne. V takovém případě se můžete obrátit na naši agenturu.

Zpět nahoru

Ve vízovém formuláři je kolonka "název a referenční číslo turistické organizace". Pokud získám pozvání od vás, obdržím i údaje, které mám do této kolonky vyplnit?

Ano, název a referenční číslo turistické organizace je uvedeno na pozvání.

Zpět nahoru

Slyšela jsem, že v Rusku je třeba se po příjezdu registrovat. O co jde?

Novelou zákona z 25. 3. 2011 se prodloužila doba pro registraci ze 3 na 7 dnů. Zůstáváte-li v Rusku v jednom místě méně než 7 pracovních dnů, není již registrace nutná.

Podrobnější informace najdete na stránkách ministerstva zahraničí www.mzv.cz

Zpět nahoru

 

© 2008-2018 viza-do-ruska.cz